Securitatea criptomonedelor.

În ciuda multor voci de opoziție, nebunia criptomonedelor a cuprins lumea. Într-un timp scurt, piața a crescut suficient de sus pentru a vorbi despre unicitatea sa. Desigur, în spatele volatilității sale considerabile se află faptul că criptomonedele nu sunt controlate de state și de birourile lor, iar valoarea lor este determinată numai de cerere și ofertă. Potrivit unor oameni, criptomonedele sunt o simplă bulă speculativă, în timp ce alții susțin că o astfel de afirmație este doar un mit duplicat.

Nu aveți încredere în criptomonede.

Experții financiari au fost destul de critici și îndepărtați în ceea ce privește criptomonedele. Au existat, de asemenea, cei care au susținut că, în ciuda potențialului lor enorm, sunt prea instabilipentru a fi încredințați în mâinile oamenilor neexperimentați. În ultimii ani, tendința de a considera piața criptomonedelor ca instrumente financiare în sensul deplin al cuvântului ar putea fi influențată.

În lumea finanțelor, nimeni nu ar trebui să fie surprins concentrându-se pe profesionalism și securitate. Din păcate, se întâmplă ca unii oameni să-și transfere fondurile și datele private pe platforme total nesigure. La ce ar trebui să fiți atenți atunci când doriți să investiți în criptomonede?

Criptomonedele sunt volatile și nesigure.

Dacă doriți să investiți în piața criptomonedelor, fiți pregătiți pentru un angajament mare de timp. Va trebui să urmăriți în mod constant fluctuațiile ratelor. Mai mult, faptul că prețul unei anumite criptomonede este în creștere nu înseamnă că valoarea alteia nu va scădea.

Atunci când investiți în cripto, trebuie să țineți cont de risc.

Dacă doriți să tranzacționați criptomonede, fiți pregătiți să vă asumați riscuri ridicate. Fiecare dintre tranzacții poate aduce un profit satisfăcător. Pe de altă parte, poate aduce și pierderi dureroase.

Acceptarea altor țări.

Din păcate, unele dintre țări nu acceptă criptomonede, văzându-le ca pe o amenințare. Acest lucru înseamnă că nu va fi posibil să plătiți peste tot, de exemplu, cu Bitcoin sau altă criptomonedă. Majoritatea țărilor europene privesc favorabil dezvoltarea unor astfel de noutăți financiare, uneori chiar pariind pe tehnologia blockchain. Bursele globale încearcă să introducă criptomonedele în oferta lor, iar unele țări iau în considerare introducerea propriilor bani virtuali.

Activitate speculativă și hackeri.

Pe piața criptomonedelor, puteți întâlni speculatori care cresc artificial prețurilepentru a vă vinde banii virtuali în mod profitabil. Mai mult, puteți cădea victimă unei activități ilegale care vizează deținătorii de criptomonede. Victimele atacurilor pot fi chiar cripto-schimburi întregi. În ciuda acestui fapt, situația se îmbunătățește de la an la an.

O modalitate sigură de a investi în criptomonede.

Începeți prin a vă familiariza dacă compania în care doriți să aveți încredere aparține grupului de instituții de renume și înregistrate. Verificați recenziile și informațiile despre furnizorul de servicii financiare. Fii atent. Unele dintre instituții au o securitate slabăși pot folosi chiar banii pentru activități ilegale.

Alegerea unui portofel digital valutar ar trebui să fie dictată nu numai prin comoditate. Cel mai bine va fi dacă vă stocați capitalul în locuri diferite. Capacitățile offline vor funcționa bine atunci când utilizați mai multe fonduri. Pentru microplăți, puteți utiliza căi mobile. Cu toate acestea, din cauza riscului ridicat de spargere a hackerilor, nu stocați o cantitate semnificativă de bani virtuali acolo.

Rămâi în siguranță și fii pregătit pentru escroci. Verificați bara de adrese a browserului pentru a vă asigura că sunteți acolo unde doriți să fiți. Aveți grijă de parola dvs. Selectați o metodă de autentificare securizată. Vă va proteja contul de pierderea neautorizată a fondurilor.

 • Nu investiți niciodată mai mult decât vă puteți permite. Investițiile în criptomonede implică adesea investiții de sume mari, care sunt foarte ușor de pierdut. Aveți grijă să nu vă îndatorați. Cu cât este mai multă emoție în tranzacționare, cu atât este mai mare șansa de a lua decizii iraționale.
 • Învăța. Criptomonedele, în ciuda numeroaselor asemănări, diferă una de cealaltă. Verificați informațiile despre acestea, citiți documentația care conține informații și date tehnologice despre activ.
 • Diversificați-vă fondurile. În cazul în care vă investiți tot capitalul într-o singură opțiune, sunteți împovărat cu un risc considerabil. Fiecare proiect are argumente pro și contra diferite. Încrederea în doar una dintre ele nu este foarte rezonabilă.

Cum să evitați furtul de criptomonede?

Majoritatea escrocilor profită de ignoranța victimelor lor. În prezent, materialele despre investițiile în criptomonede devin din ce în ce mai frecvente. În plus, merită să cunoașteți anunțurile publicate de KNF.

Concentrați-vă pe protejarea cheii private. Pierderea sa va face imposibilă eliminarea criptomonedei acumulate în portofel. Nu-l dați terților, depozitați-l într-un loc sigur. Unii oameni consideră că cheia privată nu poate fi stocată pe un computer sau pe alt dispozitiv electronic. Potrivit acestora, plasarea cheii pe o bucată de hârtie și ascunderea acesteia într-un seif poate fi cea mai sigură soluție.

De asemenea, rețineți că transferurile sunt anonime și nu pot fi inversate. Astfel de caracteristici facilitează căderea victimei escrocilor. În cazul în care sunteți victima unei fraude, trebuie să contactați cea mai apropiată unitate de poliție cât mai curând posibil.

Author

 • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

3.7 based on 3 reviews

3 comentarii

 1. Author

  Interzicerea utilizării Bitcoin este exclusă, deoarece nimeni nu va opri internetul în întreaga lume. În plus, băncile și fondurile care știu ce fac și nu riscă pierderi inutile au intrat deja în tranzacționarea cu Bitcoin.

 2. Author

  Bitcoin nu este o monedă, ci o măsură speculativă. Dacă costă 60 USD într-o zi și 30 USD în următoarea, nu există nicio stocare a valorii.

 3. Author

  Dacă băncile și-ar crea criptomoneda, nu ar fi nimic, pentru că nu ar fi liberă și independentă. Doar Bitcoin este o garanție a independenței față de băncile globale și de problemele legate de acestea. Criptomonedele lansate de bănci ne vor oferi doar mai multă supraveghere.

Lasă un răspuns