Despre ce este vorba în criptomonede?

Criptomonedele sunt o "invenție" destul de nouă, dar probabil că nu există niciun utilizator de Internet care să nu fi auzit de ele. Atunci când caută o modalitate de a face bani online, mai devreme sau mai târziu, veți veni cu siguranță peste investiția în bani digitali. De ce sunt criptomonedele atât de speciale? Ce face să merite să investești în ele?

Este investiția în criptomonede o rețetă pentru un anumit profit?

Nu în întregime, deși nu se poate nega faptul că investițiile în criptomonede au adus un profit considerabil multor investitori. În cazul în care acest tip de investiții au fost o modalitate sigură de a reuși, toată lumea ar fi bogat deja? Deci, de ce nu este cazul? Unul dintre motive este probabil exemplul persoanelor care au suferit pierderi uriașe pentru a câștiga bani pe bani virtuali. Astfel de oameni nu vor tout cu siguranță plasarea de fonduri în criptomonede, ci mai degrabă vor afirma că au de-a face cu o înșelătorie globală.

De fapt, câți oameni, atât de multe opinii despre criptomonede. Pentru unii, vor fi banii viitorului, iar pentru alții o jucărie. De multe ori ați putut auzi că moneda digitală este un moft temporar, lipsit de valoare,iar acum se dovedește că, la mai mult de 10 ani de la crearea Bitcoin, criptomonedele încă se descurcă bine. Unele dintre ele valorează chiar zeci de mii de dolari.

Nu există nici o negare a faptului că multe propoziții despre criptomonede sunt mult prea părtinitoare și emoționale. Nu astfel de opinii sunt mai bine să nu construiască propria viziune asupra banilor digitali. Prin urmare, merită să căutați opinii obiective pe Internet care vă vor permite să aruncați o privire rece și rațională asupra problemei criptomonedelor.

Câteva cuvinte despre criptomonedele în sine.

Criptomonedele, spre deosebire de banii tradiționali, nu au forma lor fizică. Ele nu pot fi "tipărite" și puse în circulație. Acestea sunt complet digitale, adică salvate ca o secvență de biți pe suporturile de date de calculator. Cum este posibil să puteți plăti cu ei?

Condiția pentru efectuarea unei tranzacții cu durata de viață a unei monede digitale este acceptarea acestui tip de plată de către entitățile participante la bursă. Aceasta este doar o modalitate de a utiliza criptomonedele. Cu toate acestea, puțini oameni profită de această posibilitate.

O parte semnificativă a persoanelor interesate de subiectul câștigului pe criptomonede le tratează ca instrumente financiare care pot aduce mult profit în viitor. De exemplu, prețul Bitcoin continuă să crească. De mai bine de 10 ani, Bitcoin a venit o călătorie în care inițial valora câțiva cenți, iar acum costă câteva zeci de dolari fiecare.

De unde au venit criptomonedele?

Calea către crearea criptomonedelor a fost pavată de Bitcoin, creat în 2009. După cum își amintesc unii, cu un an mai devreme a izbucnit o criză economică globală. Pentru a preveni haosul și adâncirea recesiunii, băncile centrale s-au salvat cu imprimarea masivă de bani, care, din păcate, a adâncit inflația și a slăbit încrederea oamenilor în bănci și guverne.

Spre deosebire de banii tradiționali, Bitcoin este o monedă cu o ofertă limitată,ceea ce o face rezistentă la inflație. Nu poate fi tipărită și pusă în circulație, determinând scăderea valorii sale. În plus, la caracteristicile Bitcoin ar trebui să se adauge viteza și securitatea sa care rezultă din lipsa intermediarilor, supravegherea instituțiilor guvernamentale sau financiare.

Creatorul Bitcoin este considerat a fi o persoană cu pseudonimul Satoshi Nakamoto. Deși poate fi un grup de oameni, deoarece adevărata identitate care se ascunde sub porecla menționată nu a fost niciodată dezvăluită. Oricum ar fi, după introducerea monedei virtuale, Satoshi Nakamoto însuși s-a mutat în umbră, dându-și munca lumii.

Criptomonede alternative.

Altcoins, adică alte criptomonede create după succesul Bitcoin, au început să apară într-un ritm foarte rapid. Se estimează că există câteva mii de criptomonede alternative,unde cele mai importante pot include: Ethereum, Litecoin sau Ripple. Printre numărul lor foarte mare, se poate distinge atât cele valoroase, cât și cele care sunt o înșelătorie obișnuită. Cu toate acestea, este încă un fapt că niciunul dintre altcoins nu a cucerit sau revoluționat piața așa cum a făcut Bitcoin. Rămâne regele de necontestat al criptomonedelor și aurul internetului.

Funcționarea rețelei Bitcoin.

Avantajele indiscutabile ale Bitcoin sunt lipsa intermediarilor, a băncii centrale sau a instituțiilor de supraveghere necesare pentru funcționarea rețelei. Este un mijloc de plată complet independent, care nu necesită supraveghere de stat. Unitățile criptomonedă provin din procesul de minerit. Aceasta constă în verificarea tranzacțiilor, adăugarea lor în registrul public, pentru care rețeaua Bitcoin "recompensează" minerii (minerii) cu noi unități de criptomonedă.

Lucrarea (săparea) este efectuată simultan de mulți mineri, datorită cărora funcționarea rețelei este eficientă, funcțională și netulburată. Tăierea unuia dintre mineri din rețea nu o oprește.

De ce merită să vă interesați de criptomonede?

Criptomonedele sunt o modalitate destul de riscantă de a investi. În ciuda acestui fapt, suișurile, coborâșurile și fluctuațiile constante ale prețurilor le fac interesante în rândul comercianților futures. În plus, o anumită imprevizibilitate a prețurilor criptomonedelor a făcut ca investițiile în ele să fie mai asociate cu jocurile de noroc decât cu modalitățile atente de a investi bani. La urma urmei, o piață taur poate ridica valoarea unei anumite criptomonede de mai multe ori doar pentru a reveni la nivelul inițial în timpul unei piețe de urs. Astfel, împreună cu șansa unui venit mare, există un risc considerabil de a pierde resurse financiare.

Piața criptomonedelor oferă 2 metode principale de câștig: tranzacționare și investiții futures. Printre persoanele care stochează monede în portofelele lor, puteți observa o tendință de a ține pasul cu câteva zeci dintre ele. O astfel de diversificare a portofoliului de investiții are ca scop protejarea împotriva unei anumite impredictibilitate a modificărilor prețului banilor virtuali.

Vestea bună pentru comercianții futures este că există o oportunitate de a face bani atât pe creșterile, cât și pe scăderea valorii monedei digitale. Mai mult, puteți juca cu pârghie, deși este împovărat atât cu posibilitatea de a câștiga, cât și cu riscul unor pierderi considerabile. Începătorii sunt deosebit de expuși la ele, deși eșecurile grave se întâmplă și investitorilor profesioniști.

Securitatea investițiilor în criptomonede.

Unii opozanți ai tranzacționării pe piața criptomonedelor subliniază faptul că această piață este tânără, imatură și necontrolată de instituțiile internaționale în conformitate cu reglementările similare piețelor de acțiuni, obligațiuni sau Forex. Mai mult, în trecut au existat situații în care întregul schimb de criptomonede a dispărut brusc de pe piață și, odată cu ea, fondurile investitorilor. S-a acceptat că este o bună practică să păstrați fondurile în portofele externe.

Când vine vorba de alcoins, merită să țineți cont de faptul că criptomonedele pot fi emise și de entități necinstite. Gândiți-vă de câteva ori înainte de a avea încredere în creatorii nou creatului altcoin care vă promite o rentabilitate uriașă a investiției. Cu toate acestea, uneori merită să aveți încredere în schimburi în speranța că vor avea grijă de reputația lor și nu vor face criptomonedele de origine neclară disponibile pentru tranzacționare.

Tranzacționarea pe piața criptomonedelor durează non-stop și pe tot parcursul săptămânii. Care sunt consecințele pentru investitori? De exemplu, acestea pot fi mișcări bruște de preț în weekend și sărbători. Mai mult, după cum arată evenimentele din trecut, creșterile sau scăderile puternice ale cenților criptomonedei pot fi rezultatul zvonurilorsau mesajelor scurte ale unor persoane influente care nu au neapărat legătură cu lumea investițiilor. Tweet-urile lui Elon Musk sunt date ca exemplu.

Cum să obțineți criptomonede? Câteva sfaturi la final.

Cel mai simplu mod va fi să le cumpărați pe bursa de criptomonede,unde investitorii din întreaga lume tranzacționează. O altă soluție ar putea fi cumpărarea unei anumite criptomonede într-un birou de schimb valutar de criptomonede.

Cu toate acestea, luați în considerare locul de reședință. Nu toate țările au o atitudine pozitivă față de criptomonede. Unii vor să limiteze cât mai mult funcționarea lor. Alții le acceptă, tratându-le ca mijloace obișnuite de plată.

Deși fiind sau considerându-te un comerciant bun, puteți face o mulțime de profit, se pare rezonabil să investească numai sumele pe care le sunt în măsură să piardă. În plus, datorită naturii lor, criptomonedele ar trebui să fie mai degrabă o completare a portofoliului de investiții și să nu înlocuiască instrumentele financiare tradiționale.

Author

  • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

3.3 based on 3 reviews

3 comentarii

  1. Author

    Cel mai rău lucru este să nu știi ce valoare va avea Bitcoin mâine. Poate îți poți cumpăra o mașină cu ea, sau poate doar o bomboană. Din cauza impredictibilității prețurilor, nicio economie nu se poate baza pe aceasta.

  2. Author

    Criptomonedele sunt niște vechituri care ar trebui interzise în toată lumea. Desigur, atunci multe milioane de dolari ar fi înecate. Dar cel puțin asta ar da ceva sens mulțimii înnebunite.

  3. Author

    În prezent, Bitcoin este doar pentru speculații. Deocamdată, poate înmulți valoarea banilor obișnuiți, dar așteaptă doar ca guvernele să interzică tranzacționarea cu monede digitale, iar valoarea acestuia va scădea până la capăt.

Lasă un răspuns