Facebook și noua sa criptomonedă – Diem.

În momentul în care Facebook a anunțat introducerea propriei criptomonede, a fost salutată ca un hit în rândul entuziaștilor. În ciuda acestui fapt, experții supun moneda unui val de critici. Dificultățile de reglementare fac ca lansarea sa să pară întârziată. Potrivit ministrului german de finanțe, Diem nu respectă pe deplin reglementările aplicabile. În ciuda acestui fapt, criptomoneda Facebook poate avea mult potențial și valoare ridicată în viitor. Creatorii intenționează să fie un concurent pentru industria plăților.

Companii vs Diem.

Asociația Diem a lăsat multe companii influente. După cum se pare, cooperarea anterioară s-a transformat într-o rivalitate. În plus, companiile mai mici se uită și la Diem cu ochi nefavorabili. De exemplu, mica companie europeană Diem a amenințat că va da în judecată Facebook pentru că și-a folosit numele. Din păcate, nu știm dacă amenințarea își va găsi împlinirea în faptă.

Diem și afaceri economice.

Experții se întreabă despre posibilele efecte ale impactului Diem asupra economiei. O astfel de criptomonedă care este dincolo de controlul guvernului și care nu este atribuită unei anumite zone geografice poate fi o modalitate de a transfera ieftin și tranzacții monetare. Partea întunecată a forței poate fi posibilitatea de a o folosi pentru activități ilegale,inclusiv activități teroriste.

Potrivit studiului, o astfel de integrare financiară ar putea avea o importanță considerabilă pentru țările în curs de dezvoltare, deoarece ar putea accelera dezvoltarea și ar putea oferi cetățenilor acces direct la serviciifinanciare .

Merită să investești în Diem?

Diem este deja foarte aproape de lansare. Investitorii se gândesc la câtă monedă virtuală ar trebui să cumpere pentru a începe cu. De asemenea, nu știu dacă Diem va depăși Bitcoin și criptomonedele existente. În ciuda promovării eficiente a Diem, este posibil să nu fie o criptomonedă foarte atractivă pentru susținătorii fondurilor descentralizate.

Nu știm cum va arăta procesul de schimb Diem,precum și oferta și timpul tranzacțiilor, prin urmare potențialul criptomonedei nu este în întregime sigur. Nu putem răspunde la întrebarea cât de mult Diem va fi profitabil să cumpere. Depinde foarte mult de atmosfera din ziua premierei. Dacă prețul nu este excesiv, atunci pierderile posibile nu vor fi, de asemenea, prea mari. Investirea unor sume mari ar merita o gândire minuțioasă.

Inițial, Bitcoin a fost destinat să servească drept mediu de schimb în tranzacții. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, acum este mai orientată spre investiții. Se caracterizează printr-o instabilitate puternică și, deoarece există speculații că Diem va fi securizat de USD, acesta ar putea fi mai stabil decât alte criptomonede.

Din păcate, nu știm de unde va fi posibil să cumpărați criptomonedă de la Facebook. Poate fi o aplicație specială,un site web sau aplicații curente: Whatsapp sau Instagram.

Nașterea lui Diem.

Facebook a anunțat noua criptomonedă încă din 2019. La acel moment, s-a propus ca aceasta să fie o monedă stabilă garantată cu un coș de active, însă în 2020 s-a anunțat că moneda va fi susținută în raport cu USD. Ideea inițială de a asigura moneda Facebook cu un coș de valute a fost respinsă din cauza preocupărilor legate de reglementare. Acestea au vizat impactul Diem asupra stabilității financiare, a confidențialității datelor și a spălării banilor.

Inițial, criptomoneda ar fi trebuit să se numească Libra,dar numele a fost schimbat în Diem pentru a distanța proiectul de Facebook și trecutul său controversat. Criptomoneda ar fi trebuit să fie lansată în 2021. Există informații că, în același timp, băncile centrale își testează proprii bani virtuali,iar China încearcă yuanul digital.

Impactul criptomonedei Diem asupra sistemului economic.

Potrivit uneia dintre mass-media, utilizarea Diem poate provoca o creștere a cursului său de schimb în țările afectate de probleme financiare. Acest lucru se explică prin faptul că, în fața problemelor economice, încrederea în guvern și moneda locală scade,iar apoi cetățenii vor dori să economisească bani și să efectueze tranzacții în Diem. Acest lucru nu va face decât să agraveze situația și să adâncească colapsul economic.

Apariția Diem ar putea amenința suveranitatea în întreaga lume, din cauza atractivității criptomonedelor. În cazul în care Diem ar deveni opțiunea preferată pentru tranzacții, aceasta ar afecta ratele dobânzilor criptomonedelor majore. Acestea ar putea fi reduse de guverne.

Până în prezent, criptomoneda Facebook nu este utilizată, din cauza fazei de dezvoltare. Autoritățile de reglementare globale au multe de spus aici. Cu toate acestea, asistența Facebook înseamnă să poți fi utilizat în întreaga lume cu mesagerii și aplicațiile companiei. De asemenea, poate însemna că tranzacțiile pot fi făcute la fel de ușor ca și trimiterea de mesaje pe aplicațiile de social media.

Trebuie adăugat faptul că Diem nu trebuie împovărat cu taxe suplimentare și, în același timp, va fi mai rapid și mai accesibil, în special pentru persoanele care nu au conturi bancare. Mulți cetățeni ai țărilor în curs de dezvoltare nu au acces la conturi bancare, astfel încât Diem le poate facilita efectuarea tranzacțiilor.

Diem și Bitcoin.

Diem este descrisă ca o criptomonedă, cu toate acestea, nu are atât de multe în comun cu Bitcoin pe cât ne-am aștepta. Se distinge de cea mai faimoasă monedă digitală prin centralizarea și susținerea sa prin moneda fiat. Bitcoin, pe de altă parte, operează într-o rețea egală și nu are suport în mijloacele tradiționale de plată.

Author

  • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

3.3 based on 3 reviews

3 comentarii

  1. Author

    Criptomonedele sunt încă o soluție foarte inovatoare. Ele ridică multe controverse, mai ales în ceea ce privește securitatea. Mai mult, ele pot fi folosite pentru spălarea banilor. Prefer să aștept cu investiții și piața va deveni mai matură.

  2. Author

    Criptomonedele sunt o piață complet dereglementată. Nimeni nu poate fi acuzat pentru tentativa de manipulare. Oamenii care intră în astfel de investiții ar trebui să știe despre ce decid.

  3. Author

    Dacă valoarea Bitcoin continuă să scadă, este în regulă. Lăsați investitorii care pun bani în această jucărie digitală să-și vadă în sfârșit ochii și să vadă că criptomonedele nu valorează nimic.

Lasă un răspuns