Mai merită să investești în criptomonede?

Mulți oameni susțin că, în ciuda unora dintre riscurile asumate atunci când investesc în criptomonede, acestea oferă o șansă de a obține profituri uriașe. În urmă cu aproape un deceniu, Bitcoin, cea mai faimoasă criptomonedă din lume, valora aproximativ 1 dolar. În prezent, prețul de achiziție al achiziției sale depășește 40 de mii. USD. Deci, nu ar trebui să fie surprins de faptul că unii dintre investitori ar putea dori chiar să ia un împrumut pentru a deveni proprietarul de bani virtuali.

Ce sunt criptomonedele?

Merită să începeți prin a explica ce sunt exact criptomonedele. În acest fel, se determină așa-numitele monede virtuale, bazate pe metode criptografice. Acestea pot fi stocate, de exemplu, pe un computer sau smartphone. Unitățile criptomonedă au fost securizate împotriva copierii sau utilizării necorespunzătoare prin coduri criptografice. După cum se poate deduce, criptomonedele sunt doar informații stocate într-un computer și,în același timp, nu au o formă fizică sub formă de numerar tradițional.

Monedele digitale există dincolo de frontierele naționale și nu sunt atribuite unei anumite țări. Existența lor este independentă de orice bancă centrală sau instituție financiară. Tranzacțiile cu criptomonede nu sunt supuse supravegherii, deci nu este posibil să blocați un cont de criptomonedă sau să profitați de un executor judecătoresc.

Piața criptomonedelor se caracterizează printr-o mulțime de libertate. De ceva timp, au fost create și schimburi cripto. Prin intermediul lor, clienții pot cumpăra sau vinde diverse criptomonede, nu doar Bitcoin.

De ce funcționează criptomonedele?

Mulți oameni doresc să investească în criptomonede, ignorând complet regulile de funcționare a acestora. După cum am menționat mai devreme, criptomonedele sunt numite bani virtuali sub forma unui cod IT, criptat suplimentar datorită metodelor de criptografie modernă.

Fiecare dintre utilizatorii criptomonedelor are propria cheie privată, utilizată pentru a confirma tranzacțiile efectuate. Deoarece criptomonedele operează într-o rețea P2P egală,nu există niciun server central care să stocheze date. Datele sunt salvate pe computerele utilizatorilor întregii rețele, creând o bază de date distribuită de informații. Deoarece tranzacțiile executate sunt aranjate în blocuri,ele formează lanțuri împreună și, prin urmare, numele blockchain, adică blockchain. Tranzacțiile sunt salvate pentru totdeauna în blocuri. Când blocul este plin, se creează altul.

Tipuri de criptomonede.

Deși există mii de criptomonede diferite, nu toate sunt de interes pentru investitori. În ciuda situației dinamice de pe piață, Bitcoin rămâne "regele" monedei digitale. Este prima criptomonedă care a apărut în 2009 datorită unei persoane cu pseudonimul Satoshi Nakamoto. Desigur, ar fi putut la fel de bine să fie un grup de oameni, pentru că identitatea creatorului nu a fost niciodată determinată. Creatorul Bitcoin a decis să creeze un ban digital care va fi liber de părțile negative ale monedelor tradiționale. Trebuia să permită tranzacții instantanee fără comisioane, întârzieri și influența externă a guvernelor asupra valorii banilor virtuali.

Datorită eforturilor lui Nakamoto, Bitcoin a devenit mai mult decât un mijloc de plată, și anume un instrument de investiții. Deoarece valoarea Bitcoin a fost limitată în avans la 21 de milioane de unități, este rezistentă la inflație, spre deosebire de banii tradiționali, care pot fi "imprimați" și puși în circulație. Valoarea ridicată a Bitcoin îl face aurul digital al internetuluidintr-un motiv.

La câțiva ani după crearea Bitcoin, au apărut noi criptomonede numite altcoins. Unele dintre ele, cum ar fi Ethereum, Ripple sau Litecoin, sunt, de asemenea, foarte populare în rândul persoanelor care investesc capital.

Este profitabil să ne ocupăm de criptomonede?

Dacă vă întrebați dacă merită să investiți în criptomonede, atunci,din păcate, nu suntem capabili să răspundem fără echivoc. Acest tip de investiție este foarte riscant. Puteți câștiga mult și puteți pierde foarte mult. Prețurile în creștere rapidă ale criptomonedelor nu reflectă neapărat valoarea reală a monedei digitale, ele se pot dovedi a fi o bulă speculativă în creștere care, atunci când izbucnește, va arunca mulți investitori.

Oamenii care sunt cu siguranță încurajați de creșterea prețurilor decid cu siguranță să investească. Ce se întâmplă dacă interesul pentru criptomonede se termină? În acest caz, diagramele vor scădea semnificativ. Același lucru s-ar întâmpla dacă oamenii ar începe să vândă Bitcoin în masă pentru a face profit.

Mai mult, este foarte probabil ca multe platforme fictive să fi fost create doar pentru a stoarce bani de la clienții lor.

În ciuda amenințărilor, specialiștii sunt de acord că tehnologia banilor virtuali va continua să fie dezvoltată. Poate că în viitor, din ce în ce mai multe locuri din lume vor permite plăți cu monedă digitală.

Atunci când investiți în criptomonede, merită să ne amintim că cea mai importantă investiție este cunoașterea. De asemenea, merită luată în considerare reducerea riscului prin diversificarea portofoliului. Atunci când investiți în criptomonede, ar trebui să știți despre fluctuațiile semnificative ale prețurilor. Desigur, acest lucru poate fi considerat a fi influențat de lipsa de supraveghere de către instituții. În plus, acestea nu sunt încă acceptate ca mijloc comun de plată. În plus, acestea pot fi utilizate cu ușurință ca activități infracționale din cauza lipsei de control. Istoria arată că au existat și cazuri în care serviciile de criptomonede au dispărut iremediabil,luând banii utilizatorilor cu ei.

Înainte de a începe să investiți în criptomonede, ține cont de riscurile care vin odată cu ele.

Author

  • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

2.7 based on 3 reviews

3 comentarii

  1. Author

    Oamenii puternici doar se încurcă pe piața criptomonedelor. Și dacă acesta este cazul, atunci investiția în criptomonede este frivol. Cine vrea să investească în ceva care merită să fie atent, ar trebui să aleagă minereurile.

  2. Author

    Criptomonedele sunt înregistrări digitale, complet lipsite de valoare, inutile și care nu valorează nimic. Sunt folosite pentru a înșira ventuze. Este mai bine să colectați mărci poștale.

  3. Author

    Criptomonedele sunt o jucărie în mâinile celor mai bogați. Este de neconceput cum o simplă postare pe Twitter poate schimba rata valorii unei criptomonede. Un sfat bun este să nu te împingi în astfel de investiții și să lași criptomonedele în seama celor bogați.

Lasă un răspuns