Cum funcționează minerii de criptomonede?

Criptomonedele miniere sună destul de misterios. Nu numai că necesită hardware eficient al computerului, dar procesul de rezolvare a operațiilor matematice pare destul de complicat. Cum arată exploatarea unităților ulterioare de criptomonede de către mineri cu ajutorul minerilor de criptomonede?

De ce ar trebui să am cunoștințe despre criptomonede?

De la an la an, banii virtuali câștigă din ce în ce mai mulți entuziaști. O atitudine pozitivă este deosebit de comună în rândul generațiilor tinere, care nu au prejudecăți cu privire la noua formă de bani. Mulți tineri au renunțat aproape complet la numerar în favoarea metodelor alternative de plată. Potrivit unora, o astfel de tendință poate fi intensificată și poate provoca schimbări majore în sistemul financiar actual.

Există voci în lume despre înlocuirea banilor tradiționali cu o alternativă virtuală. Mai mult, numărul persoanelor interesate de criptomonede este încă în creștere. O soluție bună ar fi să aflăm ce reguli se aplică în sistemele de monedă digitală.

Probabil vă întrebați ce este un miner Bitcoin? Cum arată procesul de exploatare a criptomonedelor de către mineri? Ce echipament ar trebui să aibă?

Să începem cu elementele de bază.

Excavatorul Bitcoin se distinge prin o putere de calcul considerabilă. Poate fi înțeles ca un computer personal extins, ale cărui resurse hardware au fost direcționate către rezolvarea sarcinilor matematice cu un nivel ridicat de dificultate. Acestea sunt o condiție pentru confirmarea tranzacțiilor efectuate de utilizatori. Se poate spune că, cu ajutorul excavatoarelor, minerii creează noi monede virtuale.

Minarea criptomonedelor s-a bazat pe calculul distribuit, folosind puterea de calcul a multor dispozitive interconectate și pot fi dispersate geografic. Performanța excavatoarelor este descrisă în hashuri pe secundă.

Minerii de criptomonede folosesc mai multe plăci grafice sau cipuri ASIC specializate pentru a efectua calcule.

Minerii de criptomonede și PC-ul. Care este diferența?

Calculatoarele utilizate zilnic sunt în mare parte similare cu minerii de monede digitale. Au componente similare, software, putere de calcul disponibilă. Cu toate acestea, computerele de acasă au performanțe scăzute în comparație cu minerii Bitcoin. Excavatoarele vă permit să efectuați un număr foarte mare de calcule,datorită selecției corespunzătoare a componentelor. Cu cât componentele sunt mai puternice, cu atât este mai mare hashratul, cu un nivel acceptabil rezonabil al consumului de energie electrică. În cazul combinației multor mineri, puterea lor crește și,în același timp, crește șansa de a emite o altă unitate Bitcoin. Mulți mineri interconectați formează o fermă sau o mină de criptomonede.

Ce este algoritmul Proof-of-Work (PoW)?

Acesta este unul dintre cei mai importanți algoritmipe care se bazează funcționarea sistemului Bitcoin. Inițial, sarcina sa a fost de a asigura anonimatul utilizatorilor de Internet. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, alte utilizăriau fost găsite pentru ea . Aderarea la o rețea de criptomonede necesită o operație matematică complicată. Este atât de dificil încât, din păcate, PC-ul mediu nu va avea o șansă mare de a-l rezolva în comparație cu excavatoarele specializate.

Proof-of-Work, după cum sugerează și numele, se bazează pe dovada muncii efectuate de un anumit dispozitiv în rețea. Restul dispozitivelor verifică executarea sarcinii, iar în cazul calculului incorect, nu este recunoscut de sistem. Algoritmul PoW permite o distribuție echitabilă a recompensei pentru săparea unui bloc, luând ca criteriu pentru împărțire puterea de calcul a echipamentului (excavator). Deoarece un miner criptomonedă consumă energie electrică, este ușor să măsoricantitatea consumată. PoW verifică cu ușurință cât din premiu merge la un anumit utilizator. Deoarece atacurile asupra rețelei sunt foarte scumpe din punct de vedere energetic și, de obicei, nu au niciun efect,ele sunt pur și simplu neprofitabile. Prin urmare, Se consideră că PoW oferă un nivel solid de securitate.

ASIC, GPU, FPGA, care sunt acestea?

Acestea sunt tipurile de mineri Bitcoin și, mai precis, tipurile de echipamente utilizate pentru minarea criptomonedelor.

Exploatarea criptomonedelor cu ASIC este cea mai economică soluție, datorită consumului redus de energie. În plus, performanța lor este considerată mai mare decât cea a GPU-ului. Mai mult decât atât, avantajul lor este dimensiunea lor mică. Din păcate, au și dezavantaje. Minerii ASIC sunt concepuți pentru criptomonede specifice. De exemplu, cu un excavator proiectat pentru Bitcoin, puteți mina doar Bitcoin. Piața criptomonedelor este extrem de dinamică,noi monede virtuale sunt în continuă dezvoltare. Din păcate, având un excavator dedicat vă va face să vă limitați doar la o anumită criptomonedă.

Mineritul GPU este într-adevăr utilizarea unităților de calcul în plăcile grafice. Astfel de mineri sunt cei mai universali, deoarece pot fi folosiți pentru a mina toate criptomonedele. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de eficiente ca excavatoarele ASIC.

Excavatoarele FPGA sunt considerate ceva de genul porților logice programabile. Nu atrag prea multă energie electrică, produc mai puțină căldură și sunt mai silențioase. În plus, ele sunt mai puțin predispuse la eșec.

Intreaba-te ce vrei sa obtii. Dacă vă pasă de minerit diferite criptomonede, alegeți mineri GPU. Dacă vă concentrați pe o anumită criptomonedă, puteți opta pentru un ASIC sau FPGA. Din păcate, în orice caz, va trebui să vă confruntați cu prețul ridicat al echipamentului. În ciuda acestui fapt, în epoca prețurilor ridicate ale monedelor virtuale, banii investiți se pot achita foarte repede.

Author

  • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

Lasă un răspuns