Ce ar trebui să știți atunci când extrageți criptomonede?

Mulți oameni care caută o modalitate de a face bani în plus au în vedere exploatarea criptomonedelor. Acest lucru nu este surprinzător. Prețul lor în continuă creștere înseamnă că interesul pentru ele este, de asemenea, în creștere. Criptomonedele miniere par a fi o modalitate bună de a obține venituri pasive. Cu toate acestea, rentabilitatea poate varia din cauza taxelor de energie electrică sau a puterii de procesare hardware.

Un pic de tehnologie.

Fundația criptomonedei Bitcoin este blockchain,adică o rețea de computere cooperante care actualizează și verifică registrul distribuit. Securitatea și confidențialitatea rețelei sunt asigurate printr-un protocol descentralizat. Opusul sunt băncile, care sunt clasificate ca sisteme centralizate.

Bitcoin funcționează datorită algoritmului Proof-of-Work,adică dovada muncii, confirmarea tranzacțiilor. Dovada de lucru este prezentată întregii rețele. În rețeaua Bitcoin, utilizatorii verifică simultan blocurile de tranzacții și se numesc mineri Bitcoin. Ei dețin mineri Bitcoin,care, datorită efectuării unor calcule complexe, sunt recompensați de rețea cu monede virtuale.

Cum sunt construiți minerii Bitcoin?

În prezent, rolul principal în mineritul Bitcoin este jucat de plăci grafice sau ASIC-uri. Performanța minerilor de criptomonede este determinată de numărul de hash-uri pe secundă. Nodurile miniere, numite noduri, utilizează puterea de calcul pentru a rezolva calcule complexe. Rezultatul lor este considerat o așa-numită ștampilă de autentificare. Recompensa sub formă de Bitcoini minați și taxa de tranzacție din operațiunile confirmate este dată nodului care va fi primul care va calcula rezultatul corect.

Calitatea echipamentului minier determină viteza de a găsi răspunsul corect. Dezavantajele funcționării rețelei Bitcoin includ cererea mare de energie electrică. Atunci când săpați Bitcoin, merită să luați în considerare creșterea facturilor la energie electrică.

Cpu miniere.

O astfel de metodă este acum considerată caducă. Șansele de a mina unitățile cu procesorul sunt mici,iar momentele în care oricine ar putea câștiga unități criptomonedă prin utilizarea procesorului s-au terminat.

Extragerea gpu-ului.

La ceva timp după apariția Bitcoin, minerii și-au dat seama că procesoarele GPU sunt mult mai potrivite pentru operațiunile pe ecuații SHA-256 și, astfel, pentru extragerea de noi unități de criptomonedă. Din acest motiv, cererea de noi plăci grafice de pe piață a crescut, iar producătorii au început să vândă plăci grafice fermelor miniere. Acest lucru s-a încheiat cu o creștere a prețurilor și o creștere a timpilor de așteptare. Cererea din partea minerilor a însemnat că, în principal, jucătorii au suferit de pe urma procedurii de minerit Bitcoin.

Săpături folosind ASIC.

Minerii ASIC au schimbat pentru totdeauna industria criptomonedelor. ASIC-urile sunt mult, mult mai rapide decât plăcile grafice, în principal pentru că sunt concepute exclusiv pentru a rezolva un algoritm de criptomonedă. Deoarece sunt create exclusiv pentru o anumită criptomonedă, ele nu pot fi reprogramate sub o altă criptomonedă.

Ce este mineritul Bitcoin?

Acest proces implică calcularea funcției hash a blocurilor ulterioare. Dacă se găsește un astfel de șir de numere, acesta este prezentat tuturor nodurilor din rețea și atunci când este corect, minerul primește o anumită cantitate de monedă digitală. Dacă introduceți incorect, un astfel de cod este ignorat.

Conform proiectului de protocol Bitcoin, fiecare bloc este creat la fiecare 10 minute. Este adevărat că, în cazul unei puteri de calcul mai mari, blocurile pot fi create mai repede,dar în fiecare 2016 blocuri în cazul Bitcoin, blockchain-ul este verificat și se potrivește cu puterea de calcul a tuturor minerilor, astfel încât blocurile să fie create la o distanță de timp de 10 minute.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni care exploatează Bitcoin crește puterea generală de calcul a rețelei, acest lucru face mai dificilă minarea blocurilor. Privind în urmă, se poate observa că inițial un computer obișnuit a fost suficient pentru a mina Bitcoin, mai târziu a fost adăugat un GPU și, în cele din urmă, au fost produși mineri dedicați pe bază de ASIC. În acest moment, este aproape imposibil să minați un bloc cu 1 PC, iar minerii exploatează criptomonede ca parte a cooperării în așa-numitul " "bazine miniere".

Ce este "înjumătățirea"?

La fiecare 210.000 de blocuri minate, adică aproximativ o dată la 4 ani, rețeaua înjumătățește recompensa pentru criptomoneda minieră. Procesul va continua până în jurul anului 2140, care este data exploatării ultimului Bitcoin. Ulterior, principalele câștiguri ale minerilor vor fi un comision.

Înjumătățirea are un impact asupra prețului Bitcoin:

 • Primul a ridicat-o de la 10 dolari la 1200 dolari.
 • Celălalt a ridicat-o de la 650 dolari la 20.000 dolari.

Impactul prețurilor energiei electrice asupra prețului Bitcoin.

Creșterea prețurilor la energie electrică înseamnă că interesul pentru criptomonedele miniere este în scădere. Cel mai bine este să săpați acolo unde prețurile la energie sunt scăzute,ceea ce se traduce în profitabilitatea mineritului.

Pentru a reduce costurile, unii dintre mineri se mută acolo unde facturile la energie electrică sunt mai ieftine și chiar decid să schimbe țara. O astfel de țintă este Iranul, unde prețul de 1 kWh este de 2 cenți.

Direcția de dezvoltare a mineritului Bitcoin.

Scopul industriei este de a automatiza și de a crește cantitatea de producție, reducând în același timp costurile sale. Exploatarea criptomonedelor cu computere obișnuite este depășită și neprofitabilă. Fiecare miner suplimentar de criptomonede crește securitatea rețelei cu puterea sa de calcul. Profitabilitatea mineritului Bitcoin și a altor criptomonede va depinde de prețul energiei electrice și de rata valorii. Desigur, săpăturile nu sunt o rețetă pentru bani rapizi. Deoarece criptomonedele sunt un domeniu de investiții foarte riscant,randamentul poate veni după ani sau niciodată.

Author

 • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

4.3 based on 3 reviews

3 comentarii

 1. Author

  Bitcoin este un cazinou virtual. Dacă o țară vrea să-l includă pe piață, se pune și ea în dificultate. Mă întreb cât de mult trebuie să scadă mai mult prețul jetoanelor virtuale pentru ca oamenii să-l poată vedea în sfârșit.

 2. Author

  Proiectul din spatele criptomonedelor este sinonim cu libertatea. Ba chiar demonstrează că sistemul bancar este inutil. Unele state caută să distrugă ceea ce este încă liber. La urma urmei, criptomonedele pot amenința vechea ordine politică.

 3. Author

  Toate criptomonedele bazate pe blockchain sunt o soluție excelentă pentru astăzi. Vedeți cum inflația ne distruge sistemul financiar. Vedeți cum guvernele retipăresc masiv bani pentru a salva economia. Doar criptomonedele decetralizate pot oferi un mediu de schimb simplu și accesibil.

Lasă un răspuns