Câteva propoziții despre criptomonede pentru începători.

Din ce în ce mai puțini oameni din lume nu au auzit niciodată de criptomonede. Nu e de mirare, pentru că știrile despre ele sunt publicate în diferite tipuri de mass-media: presă, televiziune, internet. Mulți oameni consideră apariția criptomonedelor ca un progres în domeniul finanțelor și chiar un obiect demn de investiții. Alții se distanțează de ei, urându-i sincer și urându-le o cădere rapidă. Indiferent de grupul din care faci parte, ar trebui să înțelegi care este fenomenul lor și cum să investești în ele.

S-au scris deja multe despre criptomonede.

Nu există nici o îndoială că mulți oameni bogați au apărut în lume datorită investițiilor în criptomonede. Deși există cu siguranță cei care, purtați de valul de asigurări de profituri gigantice, au suferit pierderi uriașe.

Susținătorii criptomonedelor susțin că sunt banii viitorului, libertatea financiară și aurul digital. Pentru adversari, acestea sunt jucăriile oamenilor care nu mai au o idee despre ce pot investi bani. De asemenea, le văd ca pe niște active fără valoare,iar unele chiar scheme piramidale.

Știrile despre criptomonede sunt prea emoționale și uneori chiar părtinitoare. Acest lucru nu este surprinzător. Cursul în schimbare rapidă a celor mai populare monede digitale trezește adesea sentimente extreme, de la entuziasm nebun la abandon complet. Deci, cum să cunoaștem o astfel de piață? Aceasta este o problemă reală pentru persoanele care nu și-au format încă o opinie obiectivă despre aceasta.

Caracteristici scurte ale criptomonedelor.

După cum sugerează și numele, criptomonedele sunt asociate nu numai cu banii, ci și cu criptografia. Mai mult decât atât, ele nu au reprezentarea lor fizică, existentă numai în formă digitală. Din acest motiv, mulți oameni o numesc bani virtuali.

Cum puteți tranzacționați criptocurrency? Este suficient ca vânzătorul unui anumit produs sau serviciu să accepte plata în criptomonede pentru a putea plăti cu acesta. În cazul în care vă oferă adresa portofelului, îi puteți face un transfer fără participarea unor intermediari inutili.

În ciuda acestui fapt, puțini oameni folosesc criptomonedele pentru funcția lor de plată. Pentru majoritatea, acestea sunt instrumente financiare care, în ciuda riscului ridicat de investiții, oferă posibilitatea de a obține un profit ridicat.

Datorită schimburilor de criptomonede, puteți cumpăra sau vinde monede digitale. Astfel de schimburi seamănă cu cele tradiționale, unde sunt tranzacționate acțiuni, obligațiuni, valute sau materii prime.

Este demn de remarcat faptul că Bitcoin în sine a călătorit în felul său, costând inițial câțiva cenți,pentru a costa aproximativ 65.000 de dolari americani la vârful său din aprilie 2021. Pe parcurs, el a cunoscut multe scăderi bruște de prețuri, ceea ce a făcut ca mulți investitori să piardă o mare parte din valoarea portofoliului lor.

Tehnologia din spatele criptomonedelor.

În spatele multor criptomonede se află aceeași tehnologie și același mod de funcționare. În cele mai multe cazuri, este vorba despre blockchain și un sistem descentralizat. În astfel de tehnologii, tranzacțiile din cadrul rețelei de criptomonede se bazează pe criptografie, adică criptare matematică complexă. Astfel de calcule sunt efectuate de mulți utilizatori de rețea cu mineri de criptomonede cu putere mare de calcul. În schimb, aceștia câștigă remunerații sub formă de noi unități criptocurrency.

În tehnologia blockchain, contrafacerea criptomonedelor este dificilă și neprofitabilă. Transferurile valutare nu necesită prezența intermediarilor. Numai părțile implicate în tranzacție pot afla detaliile acesteia, în timp ce datele de bază despre operațiune sunt disponibile publicului.

Minarea criptomonedelor.

Tranzacțiile sunt gestionate, iar stocarea informațiilor este gestionată de minerii criptomonedelor. Mineritul este procesul de verificare și adăugare a tranzacțiilor în registrul public, recompensat cu noi unități criptomonedă. Munca simultană a multor mineri garantează funcționarea eficientă a rețelei. Oprirea unuia dintre computere nu o paralizează.

Mecanismele de acțiune descrise nu apar în toate criptomonedele. Unele dintre ele nu pot fi supuse procesului de săpătură, iar unele dintre ele sunt centralizate. Din acest motiv, putem vorbi despre asemănări, dar nu despre identitate.

Token-uri virtuale.

Potrivit multor oameni, criptomonedele sunt oricare dintre activele virtuale care pot fi tranzacționate pe bursă. Realitatea arată că există o diferență semnificativă între criptomonedă și token. Criptomoneda funcționează datorită propriei rețele blockchain și a token-ului de pe blockchain-ul altcuiva datorită mecanismului "contract inteligent". Prin urmare, putem distinge criptomonedele: Bitcoin, Litecoin și token-uri: Binance Coin, Cardano. În plus față de Ethereum, există și sute de alte jetoane în rețeaua Ethereum. Criptomonedele și jetoanele au multe diferențe, dar sunt lipsite de sens pentru investitorul mediu. Ambele sunt listate la bursele de valori și ambele sunt supuse acelorași reguli de tranzacționare.

Se întâmplă ca unele dintre jetoane să fie numite "monede stabile" datorită faptului că sunt asigurate de lingouri (de exemplu, aur) sau monede tradiționale. Acestea sunt m.in legătură, binance USD sau USD monedă. Cu ajutorul lor, alte jetoane și criptomonede sunt de obicei cumpărate și vândute. În majoritatea țărilor, schimbul de criptomonede pentru "monede stabile" nu duce la obligația de a plăti impozite.

Author

  • He describes himself as a cryptocurrency investment specialist. He had mined them many years earlier thanks to a self-constructed virtual coin excavator. Privately, he is passionate about hiking in the Karkonosze Mountains. In addition, he is a huge lover of photography, especially taking pictures of the mountains.

4.7 based on 3 reviews

3 comentarii

  1. Author

    Piața metalelor prețioase a fost manipulată de mulți ani. Nici măcar a milionul de penalități nu ajută. Aurul tradițional este, în opinia mea, cel mai bun mod de a vă stoca fondurile.

  2. Author

    Criptomonedele sunt o problemă pentru conducătorii acestei lumi. Ei emit în mod constant avertismente și interdicții nefondate. Și doar pentru că nu sunt în măsură să controleze și să reglementeze criptomonede. Ei scriu despre spălarea banilor, iar uneori este vorba despre cu totul altceva.

  3. Author

    Bitcoin este un experiment eșuat. Așteptați doar ca bula să izbucnească și să arunce investitorii naivi. Dacă cineva dorește să investească într-un anumit material, acesta va fi aur fizic.

Lasă un răspuns